dilluns, 2 de novembre del 2015

Comissió d’Atenció a la Diversitat (CAD)

Des del primer dia que vaig arribar a l'escola i vam seure a parlarsobre com seria la meva estada de pràctiques (horaris, funcions, etc.), la meva tutora em va proposar que assistís a les reunions de la CAD. Aquestes es duen a terme quinzenalment, concretament els dimarts al matí un cop finalitzades les classes (a partir de les 12,30h). La CAD és l’espai on es planifiquen les mesures de centre per atendre la diversitat de l’alumnat, se'n fa un seguiment, es revisen  i es promouen canvis per millorar els resultats, etc. 
Els membres que formen part de la CAD són: la coordinadora d’EE i psicòloga (que fa la funció de psicopedagoga del centre), l’equip directiu, les mestres d’EE, els mestres de suport, educadors, el psicopedagog de l’EAP i esporàdicament els tutors involucrats en casos especials.



  
D’acord amb el Departament d’Ensenyament, la CAD té com a funcions principals:
  • Concretar els criteris i prioritats que el centre estableix per l’atenció a la diversitat dels alumnes.
  • Organitzar i fer un seguiment dels recursos de què disposa el centre i de les mesures adoptades. 
  • Posar en comú les dificultats que sorgeixen a les aules en relació a la diversitat i als alumnes que troben barreres en l’aprenentatge i la participació.
  • Fer el seguiment de l’evolució dels alumnes amb NEE i específiques, d’aquells que tenen dificultats per aprendre.
  • Proposar els plans individualitzats (PI) i planificar les actuacions i reunions necessàries pel seu desenvolupament i concreció.
  • Col·laborar en la construcció d’un marc de referència comú a nivell de centre per avançar en la inclusió i en les respostes i formes de suport que s’ofereixen a l’alumnat, segons les seves diferents necessitats. 
Més informació consultar document sobre atenció a la diversitat del Departament d'Ensenyament (Enllaç al document en PDF) 

El 6 d’octubre vaig poder acudir a la meva primera reunió de la CAD. Durant aquesta trobada es va tractar principalment un tema de relació amb les famílies:

Concretament es va abordar un cas amb una problemàtica en la relació escola-família d'un nen d'EE. Així doncs, la família es mostra en desacord amb les actuacions psicopedagògiques dutes  a terme per l'escola i demanden una nova intervenció i avaluació del cas per part de l'EAP. Des del centre, es creu que la família té problemes referents a l'acceptació de les NEE del nen i que necessiten suport acompanyament emocional per promoure la seva acceptació.


mi-educacion

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada